14 Oct, 2016

Frukostmöte med Malmö Stad 12 oktober - Sammanfattning och material!


Onsdagen 12 oktober arrangerade Malmö Företagsgrupper ett frukostmöte tillsammans med Malmö Stad för att ge våra medlemmar möjligheten till kontakt och dialog med kommunen. Mötets huvudämnen var direktupphandling, Malmö Stads nya näringslivsstrategi samt Malmö stad som destinationsvarumärke.


Vår panel bestod av:

Magnus Persson, Planeringssekreterare på Stadskontoret, berättade om arbetet och syftet med Malmös nya näringslivsstrategi.

• Jerker Johansson, Avdelningschef på Serviceförvaltningen, förtydligade och svarade på våra frågor specifikt vad gäller direktupphandling.

Ann Nyström, Destinationschef på Malmö Turism, berättade om hur Malmö Stad arbetar med destinationsvarumärket Malmö. Hur kan vi tillsammans skapa en bättre bild av Malmö? Hur kan vi använda den verktygslåda Malmö Stad tagit fram i olika sammanhang?

Näringslivsdirektör Pehr Andersson inledde mötet och informerade om aktuella satsningar inom Näringslivsavdelningen, framför allt arbetet med den nya näringslivspolitiska strategin.

Moderatorer från Malmö Företagsgrupper var:

Ordförande Fredrik Moberg, Mobergs AB, och Malmö Företagsgruppers Koordinator Kajsa Lövgren.


För de medlemmar som inte hade möjlighet att delta på

mötet finns paneldeltagarnas presentationer att ladda ned här nedan:


Magnus Perssons presentation om Malmö Stads nya näringslivspolitiska strategi

Jerker Johanssons presentation om direktupphandling

Ann Nyströms presentation om Malmö som destinationsvarumärke

Länk till Malmö Turisms hemsida: http://www.malmotown.com/sv/

Länk till Malmö Stads verktygslåda med material att använda i sammanhang där du pratar om Malmö:http://www.malmotown.com/om-oss/destinationsvarumarket/


Film om Malmö som destination "Det börjar här":

(Klicka på bilderna för att se dem större)