09 May, 2018

Tack för ett givande möte då vi gjorde en framtidsspaning med fokus på innovation!


Vi vill tacka våra paneldeltagare och mötesdeltagare för en givande möte på Näringslivskontoret 3 maj!

Temat för träffen var: ”Vart är Malmö på väg? En framtidsspaning ur ett innovations- och miljö/hållbarhetsperspektiv”

Malmö är en stad i utveckling, en innovationsstad, där förändringar sker ständigt.


Vi bjöd in Malmö Stads näringslivsdirektör Pehr Andersson som inledde både med historiska och nya berättelser kring Malmö som innovationsstad. Sebastian Drott, Enhetschef på Näringslivskontoret, berättade om vikten av samarbete näringslivskontoret - företagen samt näringslivskontoret – universitetet.

Stefan Månsson och Thobias Lading, näringslivsutvecklare med innovation och miljöarbete/cleantech som ansvarsområde, tog därefter vid och berättade om hur staden stöttar de innovativa initiativ och verksamheter som på något sätt i sin tur stöttar olika grupper i samhället att själva vara innovativa eller starta innovationsprojekt.

Medverkade gjorde även Malmö universitets vicerektor för samverkan och innovation, Charlotte Ahlgren Moritz. Charlotte presenterade Malmö universitet och resan från högskola till universitetsstatus 2018 samt vilken betydelse universitetsstatus har när det kommer till forskning och innovation på universitetet och samarbetet med Malmö näringsliv.

Nedan finner du användbara länkar för ingångar både till Malmö Stad och Malmö universitet när det kommer till innovation och samarbete med båda parter och universitetets studenter.  

Vi vill sända ett stort tack till våra paneldeltagare och mötesdeltagare!


Användbara länkar!


STORM, Malmö universitets innovationshub: storm.mah.se
Huvudansvarig för kursen Innovationsprojekt Patrik Berander: patrik.berander@mau.se
Länk till informationsblad om kursen

En annan kontakt in till Malmö universitet är Jeanette Persson, Projektkoordinator, jeanette.persson@mau.se, 040-6658405. Jeanette arbetar med studentsamverkan och ger stöd till utbildningar som vill ha fler eller nya externa kontakter för samarbete inom utbildningen. Jeanette arbetar även övergripande med samverkans- och innovationsfrågor kopplat till studenter.

Malmö universitet firar universitetsstatusen med en föreläsningsserie i 20 delar "I huvudet på en professor", mer information finner du genom att klicka här!

Klicka här för att komma till Malmö Stads Företagslots

För svar kring Malmö Stads nya näringslivsprogram kontakta:
Erika Pettersson, erika.pettersson@malmo.se

Hela näringslivsprogrammet finner du här

 


20180503_073709.jpg  20180503_073719.jpg  20180503_080409.jpg  20180503_082510(0).jpg  Pehr3maj18.jpg  SebDrott_KL_FM.jpg 

(Klicka på bilderna för att se dem större)